FinansWatch

Danskerne vælger lån med fast rente og afdrag

Danskerne vælger lån med fast rente og afdrag. Samlet udgør disse lån 80 pct. af alle nye udlånskroner, viser en opgørelse fra Nationalbanken. Det skriver Børsen og Berlingske Business.

Foto: Klaus Gottfredsen/Polfoto

Lån med fast rente og afdrag er steget med 39 mia. kr. i løbet af det seneste år, og da danskerne i alt har taget lån for 50 mia. kr. i denne periode, udgør disse sikre lån 80 pct. af de nye lån. Det skriver Børsen og Berligske Business.

Op til fristen for at opsige realkreditlån mandag var der ifølge Berlingske Business opsagt lån for mere end 22 mia. kr. og tpisk med det formål at udskifte en variabel rente til en fast rente, eller udskifte en lav fast rente til en endnu lavere fast rente.

"Boomet i sikkerhed i danskernes realkreditlån er langt fra en døgnflue. Det er stabilt, langvarigt, og mange faktorer peger på, at det på ingen måde er på vej til at stoppe," siger Jeppe Borre , chefanalytiker i Totalkredit til Børsen.

Han kalder det en god udvikling både for boligejerne og boligmarkedet, idet lån med fast rente og afdrag gør danskerne mindre sårbare over for rentestigninger og faldende boligpriser.

I øjeblikket er det det fastforrentede 30-årige lån med en kuponrente på 2 pct., som er populært. Samlet set er det dog fortsat et flertal af danskerne, der sidder med et variabelt forrentet lån, idet fastforrentede lån udgør 41,3 pct. af det samlede realkreditudlån.

Nationalbanken: Lille prisforskel på fast og variabel rente

Nationalbanken langer ud efter regeringens nye låneregler

Nykredit får lov til at hæve bidragssatser for boligejere med risikable lån 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs