Flekslånere får medvind

Landets næststørste realkreditselskab har fået den fineste AAA-rating på sine obligationer. Det kan påvirke de nært forestående flekslånsauktioner positivt.
Foto: Steen Wrem
Foto: Steen Wrem
AF PETER NYHOLM

En stor del af landets boligejere kan formentlig se frem til en kontant besparelse som følge af en ny kreditvurdering af Realkredit Danmarks (RD) obligationer.

Tirsdag eftermiddag offentliggjorde ratingfirmaet Standard & Poor's nemlig en ventet kreditvurdering af det Danske Bank-ejede realkreditinstitut.

Karakteren blev det fineste AAA, og det kan få betydning for prissætningen på lån for de mange tusinde danske boligejere, som i løbet af de kommende uger skal have refinansieret deres realkreditlån.

»Det vil formentlig gavne prissætningen på vores obligationer, at vi får denne kreditvurdering på vores nye kapitalcenter. Det tager lang tid at komme igennem en sådan proces, og vi har arbejdet hårdt på at blive færdig med den. Derfor er det optimalt, at den er færdig, inden auktionerne går i gang,« siger Carsten Nøddebo, direktør i Realkredit Danmark.

Realkreditselskabet har ellers været i et gevaldigt slagsmål med sit gamle kreditvurderingsfirma, Moody's, der stillede krav om sikkerhedsstillelser for et stort milliardbeløb til RD, hvis obligationerne skulle bevare den fine AAA-rating.

Sagens kerne var i den forbindelse netop de omdiskuterede flekslån, hvoraf en stor del skal refinansieres ved store auktioner en gang årligt (F1-lån).

Forløbet endte med, at Moody's blev fyret af RD.

RD valgte at isolere sine flekslåns-auktioner til et nyt kapitalcenter. Og det er dette center, som netop har fået den fineste rating af Moody's.

Allerede abonnent?Log ind her

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr. Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

Med din prøveperiode får du:

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Skal indeholde mindst 6 tegn
Skal indeholde mindst 2 tegn
Skal indeholde mindst 2 tegn

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også