Realkredit klarer sig godt i gældskrisen

Danske realkreditobligationer har klaret sig fremragende gennem finanskrise 2.0 siden starten af august.
Af RITZAU FINANS

Mens spændene på de fleste andre EU-landes realkreditobligationer er kraft udvidet, er de danske realkreditpapirer stort set upåvirket af uroen, ikke mindst efter de seneste måneders massive tilbagesalg af udenlandske papirer og opkøb af danske papirer.Det skriver Økonomisk Ugebrev.

"Tendensen fra de danske statsobligationer viser sig også i danske realkreditobligationer. Spændmæssigt har lange danske realkreditobligationer klaret sig igennem med et uforandret om end volatilt spænd mod statsobligationer. Og det i en periode med rentefald og generelt stigende covered bond-spænd i Europa," siger cheføkonom John Madsen fra Nykredit til ugebrevet.

Holder skansen

Den seneste tids markedsuro har på ingen måde ændret dette billede - snarere tværtimod.

"Især det danske og svenske marked skiller sig ud med en større robusthed i en ellers meget turbulent tid," siger John Madsen og fortsætter:

"Danske statsobligationer holder skansen med stort set uændrede spænd mod Tyskland. Det er selvfølgelig først og fremmest indenlandske investorer, som driver udviklingen, men placeringen i et "næsten euroland" uden de fulde forpligtelser, der ligger i ECB's støtteopkøb og redningspakkerne under EFSF, frister også udenlandske investorer."

Så længe gældskrisen raser venter Nykredit fortsat præference for danske obligationer frem for europæiske.

/Ritzau Finans/

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også