FinansWatch

Realkreditinstitutterne har flere penge til gode

Danske boligejere skylder stadigt flere penge til realkreditinstitutterne, og institutterne har også måttet overtage flere ejendomme.

Andet kvartal bød på en knækket kurve på boligmarkedet. Det var blot ikke af den positive slags for efter fire kvartaler med faldende restancer til realkreditinstitutterne, steg restanceprocenten.

Der er dog tale om en yderst behersket stigning, idet restanceprocenten steg fra 0,39 procent til 0,41 procent.

6.100 skyldnere

Det betyder, at omkring 6.100 boligejere er i restance med terminsbetalingen til realkreditinstitutterne 3½ måned efter forfaldsdatoen 31. marts i år. Den gennemsnitlige restance er på ca. 10.000 kr.

"Det er glædeligt, at restancerne fortsat er på et lavt niveau på trods af de udfordringer, vi næsten dagligt hører om på boligmarkedet. En fortsat lav rente og en stabil situation på arbejdsmarkedet er de vigtigste faktorer, der sikrer at 99,6 procent af boligejerne kan betale terminsydelserne," udtaler Karsten Beltoft, direktør i Realkreditforeningen i en pressemeddelelse.

Flere ejendomme overtaget

Antallet af ejendomme, som realkreditinstitutterne har set nødsaget til at overtage er også steget – med 15 i årets andet kvartal, hvilket dog er den laveste stigning det seneste år.

Stigningen dækker over, at realkreditinstitutter i perioden har overtaget 198 nye ejendomme, men samtidig har man solgt 183.

Realkreditinstitutternes beholdning af overtagne ejendomme er dermed på 661 ejendomme ved andet kvartals afslutning.

Mere fra FinansWatch

P+ ruller krisevåben ud for yderligere 70.000 medlemmer

Modvind på de finansielle markeder får P+ til at indføre kursværn for yderligere en lang række kundegrupper, så knap 80 pct. af medlemsskaren i oktober er omfattet af krisevåbenet. Direktør forklarer det bl.a. med den måde, som P+ fordeler midlerne mellem kollektive reserver og medlemmernes egne depoter.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs