Moody's nedgraderer Nykredit-obligationer

Nykredit mister sin Aaa-rating på realkreditobligationer udstedt i kapitalcenter D, men fastholder topratingen af SDO-obligationerne i kapitalcenter E. Koncerndirektør tilfreds.

Efter længere tids dialog har Moody's nu fældet dom over kreditværdigheden af Nykredits obligationer. En dom, som man overordnet set er godt tilfreds med i Nykredit. Den indebærer, at selskabet beholder sin Aaa rating på de obligationer, der er udstedt i kapitalcenter E, mens obligationerne i kapitalcenter D nedgraderes fra Aaa til Aa1.

"Vi noterer os med tilfredshed, at Moody's har taget positivt imod vores tiltag omkring den fremtidige strukturering af realkreditudlånet. Vores Aaa rating af de ca. 600 mia. kr. i kapitalcenter E fastholdes dermed," siger koncerndirektør Søren Holm i en pressemeddelese med henvisning til, at kapitalcenter E er Nykredits primære kapitalcenter for nye udlån, mens kapitalcenter D blandt andet anvendes til ældre erhvervsudlån med indbygget refinansiering.

Nyt kapitalcenter

"Vi har valgt at acceptere en nedjustering af ratingen af kapitalcenter D fra Aaa til Aa1. Det valg skal ses i lyset af Moody's meget høje kapitalkrav til en Aaa rating af lån med refinansiering," lyder det fra Søren Holm.

Nykredit meddelte for nyligt, at man udskiller sine rentetilpasningslån i et selvstændigt kapitalcenter for at undgå, negativ effekt på ratingen i de øvrige kapitalcentre. Hvilken ratin det nye kapitalcenter skal have, vil man ifølge Nykredit drøfte med Moody's i løbet af de næste 1-2 måneder.

Søren Holm forventer ikke, at nedgraderingen af kapitalcenter D får store konsekvenser for markedet. Til borsen.dk siger han:

”Vi tror ikke, at det får nogen betydninger. Der må markedet jo bestemme om det forhold, at man har en Aaa-rating fra S&P og en Aa1 fra Moody’s på kapitalcenter D medfører en ændring. Der må vi pænt se, hvad markedet gør.”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også