Splittelse kan trække realkreditten ned

Det kan komme til at koste realkreditsektoren dyrt, at man ikke har koordineret indsatsen for at få realkreditobligationerne til at tage sig bedre ud.

Alle vil de gøre noget for at se bedre ud. Men manglen på fælles fodslag kan vise sig dyr for den danske realkreditsektor, der for tiden kæmper for at få mildnet de iskolde blikke, kreditvurderingsinstitutterne retter mod realkreditten.

Det skriver Berlingske Tidende.

I ATP frygter underdirektør Anders Svennesen, der styrer ca. 60 mia. kr. i realkreditobligationer, at markedet bliver mindre gennemsigtigt, og at man kan tabe likviditet.

”For investorer i realkreditobligationer er det afgørende, at de er sikre og likvide. Derfor er det godt, hvis obligationerne bliver mere sikre produkter, men det er også vigtigt, at der ikke er for store forskelle mellem de enkelte obligationer og de enkelte udstedere, fordi markedet så bliver mindre gennemskueligt, hvilket er vigtigt især for udenlandske investorer. Og derfor skal branchen passe på ikke at bevæge sig endnu længere væk fra et enhedsmarked og i retning af et mindre likvidt marked, hvilket vil blive resultatet, hvis alle udstedere finder forskellige modeller til at sikre deres obligationer bedre,” siger han til avisen.

I Sydbank er obligationsanalytiker Nikolaj Fabricius på samme spor

”Jo flere obligationsserier, jo mere uigennemskueligt er markedet. For fleksobligationernes vedkommende kan det næsten ikke blive værre, men med to-lagsbelåning vil også de fastforrentede obligationer blive ramt,” siger han til Berlingske.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også