Afdragsfrie lån ved at nå mætningspunkt

Luften er langsomt ved at sive ud af de afdragsfrie lån. Andelen af lånene stiger fortsat, men i et langsommere tempo.

Antallet af afdragsfrie lån har været stigende, siden lånene blev introduceret. Andelen af det samlede realkreditudlån stiger fortsat, men i et lavere tempo end tidligere. Det skriver Realkreditforeningen i en pressemeddelelse.

"54,5 pct. af boligejernes lån er nu med afdragsfrihed. Det er en ganske marginal stigning, og noget tyder på, at vi nærmer os mætningspunktet, som ser ud til at ligge omkring 55 pct. af realkreditgælden," siger Karsten Beltoft, direktør i Realkreditforeningen i meddelelsen.

Grænse i 2013

Et lån kan være afdragsfrit i maksimalt ti år, dernæste skal der afdrages. Endnu er der ingen lån, der har nået 10-års-grænsen, det vil først ske i slutningen af 2013. Det vil betyde færre afdragsfrie lån, mener Karsten Beltoft.

"Nogle boligejere vil ønske at fortsætte med afdragsfriheden. De vil derfor optage et nyt lån med en ny afdragsfri tiårsperiode. Men det er ikke alle, der har det ønske, og for nogen vil det heller ikke være muligt pga. faldende ejendomspriser, hvorfor de ikke kan få bevilget et nyt afdragsfrit lån," siger Karsten Beltoft.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også