FinansWatch

Beltoft: Tillidserklæring til dansk realkredit

Udenlandske investorer køber flere realkreditobligationer end før finanskrisen, og det er en tillidserklæring til dansk realkredit, vurderer direktør i Realkreditforeningen, Karsten Beltoft.

Ifølge Nationalbankens værdipapirstatistik har udenlandske investorer nu en beholdning på 361 mia. kr. i danske realkreditobligationer. Det er 92 mia. kr. mere end sidste år. Det tolker man i Realkreditforeningen som en tillidserklæring.

"Da finanskrisen begyndte i efteråret 2008 havde udenlandske investorer "kun" danske realkreditobligationer for 222 mia. kr, som siden er støt vokset til over 361 mia. kr. på lidt over to år. Det må siges at være en konkret tillidserklæring til danske realkreditobligationer fra udenlandske investors side. Specielt har tendensen været, at udlandet har fået smag for euro-obligationer, som de i dag ejer op til ca. 38 pct. af. Tallene viser også, at udlandet køber betydelig mere dansk realkreditobligationer end før finanskrisen," siger Karsten Beltoft, direktør i Realkreditforeningen, i en pressemeddelelse.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Store kønsforskelle i pensionsprodukter

Mens næsten tre fjerdedele af mændenes samlede pensionsformue er lagt i markedsrenteprodukter, er det kun hveranden af kvindernes pensionskroner, der ligger i produkttypen.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs