Dansk realkredit inspirerer Mexico

Et mexicansk boligmarked tæt på kollaps søgte råd hos verdenskendt mangemilliardær. Hans løsningsforslag var at vende blikket mod Danmark.
AF STEFAN SINGH KAILAY

Indtil for få år siden kunne mexicanerne udelukkende finansiere deres boliger med dyre banklån. Systemet var ved at kollapse, og den mexicanske regering satte den amerikanske storinvestor og milliardær George Soros og hans investeringsfond Soros Fund Management på sagen.

Fonden skulle finde et boligfinansieringssystem, der er stabilt og sikkert for såvel låntager som -giver, og beskeden var klar: Kig mod Danmark. Det skriver Børsen i dag.

I december 2007 blev de første lån udstedt i Mexico efter den danske model. Bag processen står Absalon Project, der er et joint venture mellem danske Værdipapircentralen (VP) og Soros Fund Management.

Små forskelle

Wagn Erik Nørgaard, der er teknisk direktør i Absalon, fortæller til Børsen, at de grundlæggende værdier er de samme i Mexico som herhjemme, men at man ikke udsteder 30-årige, men 15- og 20-årige lån.

Efter godt tre år kan mexicanske boligejere fortsat optage realkreditlån, stort set som danskerne kender lånene, men udviklingen sker med små skridt.

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også