FinansWatch

Nykredit og Totalkredit tager bidragssag til domstolene

Nykredit og det 100 pct. ejede Totalkredit tager den såkaldte "bidragssag" til domstolene, men fortsætter dog dialogen med Konkurrencestyrelsen om at ophæve eller ændre fastlåsningen af bidragssatserne. Det oplyser Nykredit.

Foto: S¯LBECK CHRISTIAN KLINDT

"Nykredit er overrasket over Konkurrenceankenævnets afgørelse. Som det eneste realkreditinstitut har vi ikke mulighed for at regulere vores bidragssatser på realkreditlån til private, selvom omkostningerne til at yde realkreditlån er steget. Retten til at hæve bidragssatserne er så principiel for vores fremtidige forretningsudvikling, at vi nu vil indbringe sagen for domstolene. Vi fortsætter samtidig dialogen med Konkurrencestyrelsen om, hvorvidt de markedsmæssige og regulatoriske forhold har ændret sig så meget siden Nykredits overtagelse af Totalkredit, at fastlåsningen af de nuværende bidragssatser kan ændres eller ophæves," siger koncernchef Peter Engberg Jensen.

Konkurrencerådet besluttede i juni i år, at Nykredit ikke måtte gennemføre en ellers annonceret justering af bidragssatserne, fordi rådet fandt, at justeringen var i strid med det tilsagn om at sænke bidragssatserne, som Nykredit i 2003 gav konkurrencemyndighederne i forbindelse med købet af Totalkredit.

Nykredit var uenig i Konkurrencerådets afgørelse, og indbragte den for Konkurrenceankenævnet, der i sin kendelse stadfæster afgørelsen fra Konkurrencerådet.

"Nykredit har været, og er fortsat, af den opfattelse, at den annoncerede bidragsforhøjelse ikke strider mod tilsagnet i 2003, og har som begrundelse herfor under sagen bl.a. anført, at det aldrig var aftalt, at tilsagnet skulle være tidsubegrænset eller have en varighed, der gik ud over de bindinger, der var i samarbejdsaftalerne med de tidligere ejere af Totalkredit - aftalebindinger, der alle er udløbet den 1. april 2010," skriver Nykredit.

(RB-Børsen)

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs