FinansWatch

Realkredit Danmark følger trop og lægger an til boliglån med 5 procent i rente

Realkredit Danmark åbner to fastforrentede obligationer med en rente på 5 pct. og en løbetid på 30 år. Nordea Kredit og Totalkredit er i forvejen gået i samme retning. (Rettet)

Realkredit Danmark er en del af Danske Bank-koncernen. | Foto: PR/Realkredit Danmark

(Rettet 17. juni: Det fremgik tidligere, at én af obligationerne er uden afdrag. Det er rettelig med afdrag.)

Ligesom Nordea Kredit og Totalkredit har gjort det tidligere på ugen, har Realkredit Danmark også lagt an til 30-årige boliglån med fast rente. Det fremgår af en meddelelse fra realkreditinstituttet.

Realkredit Danmark udsteder to obligationer med en løbetid på 30 år og en rente på 5 pct. – én med afdrag og én med afdragsfrihed i op til ti år.

”De særligt dækkede realkreditobligationer vil blive benyttet til finansiering af fastforrentede lån med op til 30 års løbetid,” skriver Realkredit Danmark om de nye obligationsudstedelser.

Renterne på boliglån har de seneste måneder fået et gedigent tryk opad. Ved årsskiftet var det anbefalede fastforrentede boliglån over 30 år med en rente på 1,5 pct. Nu er 5 pct. altså på vej til at blive det anbefalede.

Totalkredit er på trapperne med boliglån på 5 procent

Nordea åbner for boliglån med rente på 5 pct.

Mere fra FinansWatch

Arbejdsgivere kalder på flere løsninger efter politisk håndsrækning: "Situationen er generelt set helt utrolig presset"

Nok bliver det med nye regler om lavere beløbsgrænse for udenlandsk arbejdskraft lidt lettere for finansvirksomheder at skaffe flere hænder, men ifølge Nicole Offendal, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening, er der brug for flere tiltag, hvis ikke den generelle udvikling i sektoren skal bremses. I Finansforbundet køber næstformand ikke helt ind på præmissen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs