FinansWatch

Undersøgelse: Hver fjerde låner vil forblive afdragsfri

Nationalbankens kamp mod de afdragsfrie lån afskrækker ikke ca. en fjerdedel af lånerne, der vil refinansiere med fortsat afdragsfrihed. Det viser en ny undersøgelse.

Foto: NDAHL TORBEN

En stor del af danskerne er indstillet på, at grænsen for afdragsfriheden nok går ved udløbet af de første 10 år. Men næsten hver fjerde - 23 pct. - af de nuværende afdragsfrie lånere vil ifølge en ny undersøgelse udført for Realkredit Danmark af YouGov Zapera fortsat undgå at afdrage.

Tallet dukker op kort før en bølge af udløb på afdragsfrie lån, og i kontekst af en længere diskussion om lånetypens fremtid.

"Over de kommende år vil flere boligejere i stigende omfang opleve, at deres ti-årige afdragsfrie periode udløber. Et flertal af låntagerne forventer at begynde at betale afdrag på trods af en betydelig stigning i den månedlige ydelse, og næsten otte ud af ti boligejere under 35 år er indstillet på at afdrage på realkreditgælden," skriver Realkredit Danmark, og slår altså samtidig fast, at en hel del af danskerne planlægger at holde fast i den afdragsfrie hverdag - om det så måtte være af lyst eller nød.

"Tæt på hver fjerde boligejer forventer dog at forlænge den afdragsfrie periode, og det gør sig især gældende for låntagere over 45 år, hvor 35 pct. har sigtekornet indstillet på dette. Som følge af prisfaldende på boligmarkedet i kølvandet på finanskrisen, kan nogle boligejere imidlertid få svært ved at forlænge den afdragsfrie periode, men nærmest ingen boligejere frygter at måtte gå fra hus og hjem, når afdragsfriheden ophører."

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs