FinansWatch

Finansforsker: Nykredits kapitalkravsforklaring holder ikke

Nykredits ene argument for at gå på børsen holder ikke vand længere, siger bankforsker Lars Krull til Berlingske.

Nykredit fremlagde torsdag et forrygende kvartalsregnskab, og realkreditkæmpen har nu nået op på så høj en kernekapital – 70,7 mia. kr. – at selskabets ene argument for at gå på børsen, nemlig at man skal kunne leve op til fremtidige kapitalkrav, ikke holder længere. Det siger bankforsker og seniorrådgiver ved Aalborg Universitet, Lars Krull, til Berlingske Business.

"Forklaringen med Basel IV og kapitalkrav holder ikke. Fortsætter Nykredit med dets nuværende indtjeningsniveau, så har selskabet tjent de nødvendige penge, når vi når frem til 2019," siger Lars Krull til avisen.

Krull siger dog samtidig, at han vurderer, at børsnoteringen fortsat er en god ide i forhold til at give Nykredit mulighed for at have en fleksibel adgang til kapital.

Selv om tidligere bestyrelsesformand i Nykredit, Steen E. Christensen, ved annonceringen af børsplanerne sidste år netop fremhævede kommende kapitalkrav som begrundelsen for at gå på børsen, siger Nykredits topchef, Michael Rasmussen, til Berlingske, at det er blot er en del af baggrunden for børsplanerne. Muligheden for at hente kapital er derimod det "grundlæggende" argument for noteringen, siger han til avisen.

Nykredit-chef afviser bankopkøb

Nykredit kan runde bundlinje på 10 mia. i 2017

Nykredit opjusterer forventningerne til 2017 markant

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere