FinansWatch

Konkurrencestyrelsen: Totalkredit må gerne hæve prisen

Nykredit lukker for private realkreditkunder og leder i stedet nye lånere over i Totalkredit. Dermed kommer koncernen tæt på den situation, som Konkurrencestyrelsen gerne ville undgå i 2003. Alligevel er manøvren i orden, mener styrelsen.

Nykredit lovede ved opkøbet af Totalkredit i 2003, at bidragssatsen ikke ville blive hævet. I dag meldte koncernen ud, at nye kunder bliver ledt over i Totalkredit, hvor der samtidig varsles prisstigning. Det sker, selv om Konkurrencestyrelsen og Nykredit er midt i en retssag om, hvorvidt Nykredit må hæve prisen.

Konkurrencerådet besluttede, at Nykredit alene var bundet til at holde bidragssatsen i ro for kunder i Nykredit – og altså ikke i Totalkredit. Nykredit anlagde herefter en retssag i Sø- og Handelsretten en sag, der går på, om Nykredit stadig er bundet af det gamle tilsagn, eller om koncernen også må hæve priserne i moderkoncernen og ikke bare Totalkredit.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs