Nykredit-top var nødt til at holde mund om dobbeltspor

Selvom Nina Smith, formand for Forenet Kredit, har været fristet til at lægge kortene på bordet, da kritikken af en mulig børsnotering af Nykredit var hårdest, måtte hun være professionel og ikke røbe for meget, fortæller hun.
Nina Smith, formand for Forenet Kredit. | Foto: ritzau/Thomas Borberg
Nina Smith, formand for Forenet Kredit. | Foto: ritzau/Thomas Borberg
AF RITZAU

Både ledelsen i Nykredit og i ejerforeningen Forenet Nykredit har været udsat for hård kritik det seneste års tid i forbindelse med planerne om en børsnotering af koncernen.

Utilfredse kunder og medlemmer af repræsentantskabet for foreningen har kritiseret anbefalingen af at børsnotere selskabet, blandt andet fordi man savnede alternativer.

Med koncernchef Michael Rasmussen i spidsen har Nykredit-toppen imidlertid gang på gang slået fast, at en børsnotering var den eneste farbare vej.

Nu, hvor der foreligger et købstilbud på knap 17 procent af aktierne fra fem pensionsselskaberne, viser det sig, at det var det tydeligvis ikke.

Det vidste ledelsen også godt. Den kunne bare ikke sige det.

"Vi kunne ikke nøjes med at køre ud af et spor, vi var også nødt til at afsøge andre muligheder. Derfor tog vi med bestyrelsens accept kontakt til blandt andet PFA Pension i begyndelsen af året. Men hvis vi havde meldt det offentligt ud, ville vi have ødelagt processen for børsnoteringen," siger Michael Rasmussen.

Nina Smith, der er formand for Forenet Kredit, indrømmer, at hun var fristet af at lægge kortene på bordet undervejs, da kritikken var hårdest.

"Vi har bare været nødt til at være dybt professionelle, og heldigvis står vi nu med en meget god løsning," siger hun.

Nina Smith indrømmer, at man selv uden at røbe for meget om de igangværende forhandlinger kunne have kommunikeret bedre udadtil.

"Det er bare ikke så let, som det kan se ud. Men nu skal vi gøre alt for at kommunikere den gode løsning godt ud, for vi har jo et repræsentantskabsmøde om 14 dage, og forslaget skal jo først vedtages," siger Nina Smith.

Hvis forslaget som ventet bliver vedtaget, stopper arbejdet med børsnoteringen omgående.

Regningen for forarbejdet skal imidlertid stadig betales til de banker, der har medvirket til det.

Michael Rasmussen vil ikke fortælle, hvor dyr den kuldsejlede børsnotering har været, men det er ikke et trecifret millionbeløb.

Og pengene har heller ikke været helt spildt, mener han.

"Vi har været igennem en fantastisk effektiv og grundig proces, hvor vi er blevet gennemgået i alle ender og kanter. På den måde ser jeg det også som en investering i den her virksomhed," siger Michael Rasmussen.

 

/ritzau/

Nykredit sænker sit afkastmål til under 6 pct. efter aftale med nye aktionærer

Nykredit dropper børsnotering  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også