Landbrugets kreditfond vil hente 375 mio.

DLR Kredit udvider aktiekapitalen og vil hente 375 mio. kr. fra selskabets ejere, de danske pengeinstittuter, inden udgangen af året.

Pengeinstittuternes realkreditselskab for landbruget, DLR Kredit, henter frisk kapital fra sine ejere. En udvidelse af aktiekapitalen, der skal give op mod 375 mio. kr. til egenkapitalen, der skal i kassen inden årets udgang.

Det oplyser DLR Kredit i en fondsbørsmeddelelse. Emissionen følger lignende kapitaludvidelser fra tidligere år. I 2008 hentede man 500 mio. kr. hos sine ejere, mens beløbet i 2009 var 589 mio. kr. Når beløbet er lavere i år skyldes det, at tilførslen af kapital følger udlånsudviklingen. Og den har været ramt af de generelle problemer i landbruget og på ejendomsmarkedet.

Håber på bedre tider

"Som finansiel virksomhed er vi selvfølgelig udfordret af den generelle udvikling på ejendomsmarkedet. Vi håber, at landbruget oplever en bedre udvikling i 2011, og det er der heldigvis noget, der tyder på," siger Jens Kr. A. Møller, direktør i DLR Kredit, til FinansWatch. Han peger dog på dog den kommende regulering af den finansielle sektor som den største udfordring for DLR Kredit.

Pr. 1. januar 2010 bestod aktionærkredsen af 99 lokale og regionale pengeinstitutter med mere end 1.000 filialer fordelt over hele landet. Alle de større pengeinsittuter er en del af ejerkredsen med undtagelse af Danske Bank og Nordea.

Tilbage i august fik DLR en statsgaranti på 7,5 mia. kr. Kreditinstituttet havde egentlig søgt om 10 mia. kr., men for at få det ville Finansiel Stabilitet have førsteret til at finde en køber, hvis DLR Kredit kom i økonomiske uføre, hvilket realkreditinstituttet ikke ville acceptere.

Del artikel

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også