FinansWatch

Moody's sætter BRF-rating under lup

Kreditvurderingsbureauet Moody's har sat BRFkredits rating på obligationsudstedelser under "review" med udsigt til en mulig nedgradering.

Det oplyser BRFkredit i en børsmeddelelse sent torsdag. Nyheden følger meldingen fra starten af juli, hvor Moody's sænkede BRFkredits udstederrating til Baa3 fra Baa1.

"Moody's metode tilsiger, at en downgrade af en udsteders rating medfører en vurdering af rating af kapitalcentrene. Som naturlig konsekvens heraf har Moody's sat BRFkredits rating af obligationsudstedelser i hhv. kapitalcenter E, kapitalcenter B og Instituttet I Øvrigt på review for mulig downgrade," lyder det i en meddelelse fra BRFkredit.

Forstår ikke Moody's

Tidligere på ugen stillede BRFkredits vicedirektør Lars Sandberg sig uforstående over for Moody's måde at vurdere danske realkreditlån.

"Vi forstår simpelthen ikke den måde, Moody's ser på den danske økonomi og vores udlånsportefølje. Det handler næsten om, hvem der styrer vores forretning: er det os eller Moody's," sagde Lars Sandberg mandag 25. juli ifølge Bloomberg News.

BRFkredit forhandler desuden med et andet kreditvurderingsbureau, Standard & Poor's, om at indlede rating af selskabets kapitalcentre.

Blomberg: Sårbar med én rating

RITZAU FINANS

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs