FinansWatch

Regnskab: Færre nedskrivninger løfter BRF i plus

De skriver ikke helt så meget ned i BRFKredit som i 2010. Og det må vække glæde i koncernen, der går fra at have tabt 252 mio. kr. i første halvår af 2010 til at lande et plus på 138 mio. kr.

Tingene ser betydeligt bedre ud på bundlinjen efter årets første seks måneder i BRFKredit, end det gjorde på samme tid sidste år.

Det er hovedsagligt nedskrivningerne, der går fra et være et tungt træk på regnskabet til en mindre streg i regningen.

Efter at have afskrevet 484 mio. kr. i første halvår af 2010, kan BRF nu nøjes med et hug på 189 mio. kr. Heraf tegner BRFBank sig for 91 mio. kr.

Samtidig rykker beholdningsindtægterne 150 mio. kr. i den rigtige retning, fra et minus på 62 til et plus på 99 mio. kr.

”Det er et godt resultat i et svært marked. Vi fortsætter den gode resultatudvikling fra 2010, der især kan tillægges et fortsat fald i vores nedskrivninger og en positiv beholdningsindtjening,” skriver adm. direktør Sven Blomberg i en meddelelse.

Basisindtægterne fra udlånsvirksomheden udgør 698 mio. kr. i år mod 694 mio. kr. i samme periode af 2010, mens udlånet går fra 207,5 mia. til 220,4 mia. kr.

Fejde og brud

Regnskabet indeholder også nyt om årets to store overskrifter for BRF: Bruddet med EDC og fejden med Moody’s.

Det er tydeligt, at BRF ikke har meget til overs for Moody’s krav om mere kapital, og man forventer nu at få en rating fra Standard & Poor’s allerede til efteråret:

”Moody’s nedgradering af BRFkredit kommer efter en periode med fremgang i BRFkredits regnskabsresultater og faldende restanceprocenter. Samtidig viser alle scenarier, at BRFkredits potentielle tab i selv meget svære stressscenarier, er meget langt fra de krav som Moody’s stiller til overkollateral,” skriver BRF i regnskabet og fortsætter:

”BRFkredit har indledt en dialog med Standard & Poor’s med henblik på at få BRFkredits a/s kapitalcentre ratet. Det er forventningen, at der foreligger en rating i løbet af efteråret 2011.”

Samtidig melder BRF, at hullet efter skal lukkes med håndkraft – og lidt hjælp fra SEB.

Tættere på rigtig bank

”Etableringen af den nye distributionsmodel forløber planmæssigt. Der er ansat en direktør for det mobile rådgivningskorps og øvrig ledelse og bemanding er på plads. Uddannelse af det mobile salgskorps er påbegyndt, og det første center idriftsættes i september 2011. Øvrige centre idriftsættes i oktober og november 2011. På Erhvervsområdet har BRFkredit indgået en ikkeeksklusiv aftale med Skandinaviska Enskilda Banken AB (SEB) om formidling af realkreditlån til særligt kreditværdige Erhvervskunder,” skriver BRF i regnskabet.

En udvikling, der får denne kommentar fra den adm. direktør:

”Det mobile rådgiverkorps vil i kombination med leadsamarbejder, nye rådgivningskoncepter og en fortsat udvikling af BRFkredit Bank til fuld transaktionsbank øge BRFkredits distributionskraft. Samlet forventer vi en distributionskraft på mindst samme niveau som før finanskrisen med bedre kundeservice og et større indtjeningspotentiale."

Distributionsmodellen vil ifølge BRF inkludere ”etablering af et mobilt korps af finansieringsrådgivere og 5 regionale centre, etablering af lead-samarbejder med ejendomsmæglere og leverandører til byggeri, samt udvikling af et købermæglerkoncept. Endvidere fortsætter udviklingen af BRFkredit Bank til fuld transaktionsbank. Samlet forventes en distributionskraft på mindst samme niveau som tidligere.”

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs