BRF: VI kigger også på ændringer

Nykredits udmeldning om ændringer strukturen kommer ikke som en overraskelse hos BRFkredit. Her kigger man på nogle af de samme ændringer i fremtiden, siger adm. direktør Sven Blomberg til Finanswatch.
AF MATHIAS BENCKE FREMMEN

Den kommende regulering af bank og realkreditinstitutter fra EU samt Moody's ændrede vurdering af dansk realkredit får direkte konsekvenser i form af strukturændringer hos BRFkredit. Sådan lyder meldingen fra adm. direktør Sven Blomberg, der dermed er på linje med Nykredits udmelding tidligere på dagen.

"Vi har ikke truffet nogen beslutning om ændringer endnu, ud over at vi allerede har sagt, at det kommer til at medføre højere prisern," siger Sven Blomberg.

BRFkredit har altså allerede justeret på priserne som følge af den kommende regulering fra EU. Ud over prisregulering, så kigger BRF også på andre muligheder.

"Alle de tiltag, som Nykredit har præsenteret i dag, ligger også i vores vifte af muligheder, bortset fra vi ikke har planer om at hæve priserne yderligere," siger Sven Blomberg.

Moody's nedjustering får konsekvenser

Nykredit fremlagde i formiddag fem punkter, der skal styrke maskinrummet i koncernen. Blandt andet bliver de variable lån fraspaltet til en selvstændig enhed, der kan vurderes separat af Moody’s. Og netop vurderingerne fra Moody’s får direkte og afgørende betydning for konstellationerne i fremtidens danske realkreditsystem.

For små to uger siden nedjusterede Moody’s TPI-vurderingen af dansk realkredit. Det er medvirkende årsag til, at kapitalgrundlaget skal styrkes i realkreditinstitutterne, og det vil sandsynligvis betyde ændringer i hele branchen.

”Vi kan ikke bare se bort fra de ændrede kapitalkrav. Jeg har tidligere sagt, at jeg desværre tror, det vil betyde prisstigninger, men jeg skal ikke kunne sige, om dagens ændringer bliver de sidste,” siger Sven Blomberg.

For meget magt til ratingbureauer

Han tilslutter sig den kritik, der har været af ratingbureauernes magt. Meget tyder nemlig på, at ratingbureauerne bliver skrevet direkte ind i lovteksten i den kommende regulering fra EU.

”Jeg synes, det er uheldigt, at ratingbureauerne bliver direkte indskrevet i lovgivningen. Når de kommer med en ændring – og det gør de meget pludseligt – så får den jo meget store konsekvenser, kan vi se. Jeg tror sådan set også, at bureauerne selv gerne vil stå en smule frit, så de ikke er underkastet den ekstra opmærksomhed,” siger Sven Blomberg.

(Opdateret 13.41)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også