Regnskab: BRF går frem

Realkreditkæmpen BRF forbedrede sig markant i første kvartal med et overskud op 91 mio. kr. efter et tab af samme størrelse sidste år.
AF RITZAU FINANS

BRF-koncernen fik en resultatforbedring i første kvartal på 186 mio. kr. i forhold til samme periode sidste år. Resultatet før skat lyder på et overskud på 91 mio. kr. mod et underskud i næsten samme størrelsesorden i samme periode i 2010.

"Regnskabet for 1. kvartal 2011 udviser et overskud før skat på 91 mio. kr., hvilket er en tilfredsstillende udvikling i resultatet. Den positive udvikling skyldes de tiltag, der blev iværksat 1. halvår 2009 samt en fortsat positiv udvikling i nedskrivninger på udlån og tilgodehavender og en positiv beholdningsindtjening," lyder der fra administrerende direktør Sven Blomberg.

Koncernens basisindtægter fra udlånsvirksomheden løb op i 353 mio. kr. eller 4 mio. kr. mere end sidste år og også omkostningerne var næsten uændrede med 219 mio. kr.

Til gengæld var der positive vinde fra beholdningsindtjeningen, der gav et overskud på 68 mio. kr. mod en udgift på 57 mio. kr. i første kvartal 2010.

Nedskrivninger på udlån og tilgodehavender m.v. i koncernen lyder på 46 mio. kr., mens nedskrivninger på udlån i BRFbank udgør 77 mio. kr.

Ses der på restanceprocenten - målt 105 dage efter terminen - var den 0,71 pr. 4. kvartal 2010 eller betydeigt lavere end året før hvor satsen var 1,91 pr.

BRF-kredit fastholder forventningerne til 2011, og satser på at etablering af ny distribution på privatområdet til afløsning af EDC-samarbejdet. Dette vil bidrage positivt til udviklingen af BRFkredits portefølje i 2012.

Ritzau Finans

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også