FinansWatch

BRFkredit håber endnu

BRFkredits topchef, Sven Blomberg , erkender, at usikkerheden om de fremtidige EU-krav påvirker koncernen.

Men han afviser, at kunderne i større stil vælger selskabets obligationer fra, fordi de handles til en dårligere kurs.

»De fleste kunder ved godt, at det kan se anderledes ud over tid. Jeg synes ikke, at jeg mærker, at folk vælger os fra, men jeg kan ikke sige, at det ikke har betydning. Det er en del af dialogen med nogle kunder,« siger Sven Blomberg .

Slaget ikke tabt

Han tilføjer, at BRFkredit ikke har været voldsomt akkvisitive efter de store tab i 2009, som kostede AAA-karakteren i ratingbureauerne.

»Ellers ville vi måske have mærket det mere. Foreløbig mener vi ikke, at slaget om at få særligt dækkede obligationer behandlet som de sikre papirer, de er i forhold til virksomhedsobligationer, er tabt. Flere andre lande i EU har samme problemer som os,« siger han og tilføjer, at BRFkredit forsøger at løse problemerne selv ved at forbedre sin indtjening så meget, at ratingen igen skyder til vejrs.

Han peger på, at European Covered Bond Council, ECBC, som omfatter alle realkreditudstedere i Europa, har regnet på den reelle risiko på AA-og AAA-ratede realkreditobligationer og er nået frem til, at der ikke er forskel på sikkerheden.

BRF -obligationer på vippen

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs