DF vil kompensere arbejdsløse for tvungen pension

Regeringen lægger op til, at folk på overførselsindkomster tvungent skal spare 2 pct. op i ATP. Men Dansk Folkeparti ønsker at kompensere dem, der ikke kan finde pengene i husholdningsbudgettet.
René Christensen, finansordfører i Dansk Folkeparti. | Foto: Steen Brogaard
René Christensen, finansordfører i Dansk Folkeparti. | Foto: Steen Brogaard

Dansk Folkeparti er enige med regeringen i, at folk på overførselsindkomster skal have en pensionsopsparing, men mener at de bliver ramt for hårdt med regeringens udspil. Det skriver Børsen.

Regeringen har lagt op til, at alle danskere, der ikke indbetaler mindst 6 pct. af deres indkomst til en pensionsopsparing, skal tvinges til at spare 2 pct. af deres indkomst op i ATP. Det gælder også folk på overførselsindkomster, mens selvstændige er undtaget fra forslaget. Tvangsopsparingen skal løse det såkaldte restgruppeproblem, der indebærer, at 700.000 danskere slet ikke eller ikke i høj nok grad sparer op til pensionen.

Men i Dansk Folkeparti, der i disse dage sidder i forhandlingerne med regeringen om pensionsudspillet, vil man kompensere dem, der ikke har en privatøkonomi til at spare 2 pct. op. Dog uden at have en løsningsmodel klar.

"Udfordringen er bare, at det for nogle på passiv forsørgelse praktisk talt vil være umuligt at spare 2 pct. op. Hvis du f.eks. tager en enlig mand på kontanthjælp uden tillægsydelser, er det rigtigt svært, selvom det reelt kun drejer sig om et mindre beløb. Derfor skal vi have fundet en måde at kompensere dem, der har de allermindste indkomster," siger René Christensen, finansordfører for Dansk Folkeparti, til Børsen.

Forslag til nyt europæisk pensionsprodukt er på trapperne

Her er de 13 punkter i regeringens tilbagetrækningsudspil 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også