FinansWatch

Pensionspenge fosser ind over grænsen

Pensionskassernes voksende milliardafkast i udlandet smitter af på den danske betalingsbalance, der de seneste år er svulmet overraskende meget.

Foto: Mark Lennihan

Bacon og diabetesmedicin er ikke de eneste danske varekategorier, der får pengene til at vælte ind over grænsen. Danskernes pensionsmilliarder har de seneste år hentet massive afkast i udlandet, og det afspejler sig på betalingsbalancen, skriver Berlingske.

Valutaindtjeningen fra pensionsinvesteringer i udlandet 2014 og 2015 har været på henholdsvis 74 og 45 mia. kr., mens den i 2013 lå med et underskud på syv mia. kr.

"Tallene afspejler, at pensionspengene i høj grad er blevet investeret i udlandet, og det har givet gode afkast. Også bedre afkast end de udenlandske investeringer i Danmark, som mere er i obligationer, hvor pensionsinvesteringerne fra Danmark især er i aktier," siger cheføkonom Las Olsen fra Danske Bank til Berlingske Business.

Indkomsten fra investeringer i udlandet tælles ikke med i bruttonationalproduktet.

Lærernes Pension skruer op for udenlandske ejendomsinvesteringer

Industriens Pension henter solide afkast på New York-skyskrabere

Forsiden lige nu

Mangeårig Alka-topchef smutter til rival: Undrer sig over Tryg-salg

Fagbevægelsens salg af Alka til Tryg får tidligere topchef til at skifte arbejdsplads efter knap 30 år. De gamle ejere sprang pludselig af toget, og det undrer mig, siger han i et interview med FinansWatch om det nye job og karrieren, der strækker sig fra et lille advokatkontor i København til en uendelig horisont i Grønland.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere