FinansWatch

Flere ufaglærte og faglærte bliver på arbejdsmarkedet i alderdommen

Et stigende antal ufaglærte og faglærte bliver på arbejdsmarkedet, efter at de er fyldt 65 år. Derfor giver det ifølge finansminister Kristian Jensen (V) god mening at hæve pensionsalderen.

Finansminister Kristian Jensen (V). Foto: Ernst Van Norde/Polfoto

Ufaglærte og faglærte udgør i dag næsten 70 pct. af den samlede beskæftigelse for personer over 65 år. Det viser en analyse fra Finansministeriet, skriver Jyllands-Posten.

Dog ændrer billedet sig lidt, hvis man tager højde for, at størstedelen af befolkningen over 65 år er faglært eller ufaglært. Blandt højtuddannede er omkring halvdelen i arbejde, når de fylder 65 år, mens tallet for faglærte er 30 pct. og ufaglærte 20 pct. Alligevel mener finansminister Kristian Jensen (V), at pensionsalderen skal skrues op.

Der er mange faglærte eller ufaglærte, der har fået så meget bedre arbejdsvilkår, at de sagtens kan fortsætte med at arbejde, efter de er fyldt 65 år – og også har lyst til at fortsætte efter de er fyldt 65," siger han til Jyllands-Posten.

Både Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti holder dog fast i deres holdning om, at pensionsalderen skal blive på sit nuværende niveau.

Pensionsplanen der blev væk

Løkke: Senere pension indgår i større pakke

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere