FinansWatch

Finans Danmark vil have hævet loftet over ratepensionen

Brancheorganisationen Finans Danmark vil hæve loftet for, hvor meget man kan indbetale til ratepensionen for at få danskerne til at spare mere op.

Ulrik Nødgaard, adm. direktør i Finans Danmark.

Finans Danmark vil gøre det mere attraktivt for danskerne at spare op til pensionen. Derfor vil brancheorganisationen have politikerne til at hæve loftet over indskud til ratepensionen. Det skriver Børsen.

"Vi er i en tid, hvor vi både lever længere, og der er en meget, meget lav rente. Det, vi har brug for i sådan et klima, er mere pensionsopsparing, ikke mindre, hvis vi skal kunne opretholde samme levestandard, når vi bliver ældre," siger Ulrik Nødgaard, adm. direktør i Finans Danmark, til Børsen.

I 2010 blev der indført et loft over, hvor meget man kan indbetale til ratepensionen. Et loft, der i 2012 blev sænket fra 100.000 kr. til 50.000 kr. Finans Danmark foreslår nu, at loftet bliver hævet tilbage til 100.000 kr. i troen på, at det vil føre til en højere pensionsopsparing.

Venstres skatteordfører Louise Schack Elholm mener dog ikke, at forslaget vil løse det altovervejende problem om, at der er en gruppe, som slet ikke sparer op til pensionstilværelsen.

Pensionsplanen der blev væk

Hver anden dansker fralægger sig pensionsansvar

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere