FinansWatch

Pensams formand til Hesalight-stifter: Det er ynkeligt

Hesalight-stifter, Lars Nørholt, udtalte i sidste uge til Berlingske Business, at pensionsselskabet Pensam ikke havde gjort sit hjemmearbejde godt nok, da man gav et stort millionlån til lampeselskabet. Nu tager Pensams formand, Dennis Kristensen, til genmæle. Han siger samtidig, at Pensam har strammet op.

Dennis Kristensen FOA
Pensams bestyrelsesformand, Dennis Kristensen, som desuden er formand for FOA.

Det er det rene sludder og vrøvl, når Hesalight-stifter, Lars Nørholt, siger, at Pensam kendte til lampeselskabets tvivlsomme regnskabsprincipper, inden at pensionsselskabet ydede et stort millionlån. Det siger Pensams bestyrelsesformand, Dennis Kristensen, til Berlingske Business.

Kort fortalt bogførte det nu konkursramte lampeselskab Hesalight en ordre, når man havde indgået en kontrakt med en kunde og ikke, når pengene var betalt, og det sminkede regnskabet, som Berlingske Business tidligere har skrevet.

Men denne tvivlsomme regnskabspraksis skulle Pensam ifølge Lars Nørholt allerede være blevet gjort bekendt med i forbindelse med en powerpointpræsentation tilbage i december 2014. Altså før, at Pensam og andre store pensionsselskaber ydede lampeselskabet et stort trecifret millionlån.

"Det er naturligvis det rene sludder og vrøvl, når Lars Nørholt påstår, at Pensam har ydet et lån til Hesalight baseret på en PowerPoint-præsentation fra hans side. Det er næsten for tåbeligt til at kunne afkræve et svar," lyder det fra Dennis Kristensen, formand for Pensam, til Berlingske Business. Han tilføjer dog, at Pensam har strammet op som følge af sagen uden at konkretisere, hvad opstramningen indebærer, skriver avisen.

Forsiden lige nu

Letland suspenderer korruptionsanklaget centralbankchef

Den korruptionsanklagede lettiske centalbankchef, Ilmārs Rimšēvičs, er blevet suspenderet fra sin post. Der er desuden kaldt en vikar ind til det næste møde i ECB's styrende råd, hvor Rimšēvičs også har en plads.

BRF henter størstedelen af lån til private som bankboliglån

Boligejerne i Jyske Bank-koncernen vælger i langt højere grad bankboliglån end de traditionelle realkreditlån, fortæller BRF Kredits adm. direktør Carsten Tirsbæk Madsen. Fremadrettet ventes udlånsvæksten at aftage, dog med fortsat størst vækst i belåning af ejerboliger - også selvom der ikke kan hentes flere lån i Totalkredit.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere