FinansWatch

Pensionskasser kan hente vindafkast i nye markeder - men det er en stakket frist

Pensionskasserne mærker, at der er mindre afkast at hente på nye havvindprojekter, end man var vant til for bare to-tre år siden. Der er dog større afkast at hente, hvis man er klar til at tage risikoen ved at være blandt de første, der går ind i havvindmarkederne i USA og Taiwan. PKA ser allerede på konkrete projekter i de nye markeder.

Morten Imsgard, senioranalytiker i Sydbank. | Foto: Sydbank PR

Der kan være pæne afkast at hente for pensionskasserne, hvis de er villige til at tage med på vindeventyr på de fjerne have. For mens markedet for havvindmølleparker i Nordsøen efterhånden er blevet så konkurrencepræget, at der ikke er meget afkast at hente for investorer, ligger nyere markeder som USA og Taiwan klar til at puste afkastene op.

Som FinansWatch skrev mandag, har flere pensionskasser vendt havvindmøller ryggen, da der ikke længere er store nok afkast at hente på den type investeringer. De lavere afkast er blandt andet et resultat af, at udviklere af havvindmølleparker som Dong har oplevet at nye spillere er kommet på markedet, hvorfor konkurrencen er skærpet, og udviklerne må acceptere at få en mindre betaling for at opføre og drive havvindmølleparkerne.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Nets vil sælge MitID og NemID

Nets vil være europamester i betalinger, og det betyder, at man vil sælge et andet forretningsområde: Det der står for driften af MitID og NemID. Betalingsvirksomheden er ved at afsøge markedet for en potentiel køber. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs