FinansWatch

AP Pension vil eje landbrug for over 300 mio. i Østeuropa

Firstfarms har underskrevet et såkaldt letter of intent med AP Pension om, at selskabet skal købe 3.000 hektar jord og bygninger i Østrumænien. (opdateret)

Foto: FirstFarms/ PR

AP Pension og Firstfarms har i dag underskrevet et såkaldt letter of intent, hvor aftalen er, at AP Pension skal købe omtrent 3.000 hektar jord og tilhørende driftsbygninger i Østrumænien. Firstfarms indgår desuden en 10-årig lejeaftale med AP Pension og har tilbagekøbsret.

Det skriver Firstfarms i en fondsbørsmeddelelse.

"Firstfarms og AP Pension ser begge gode forretnings- og vækstmuligheder ved samarbejdet. Rammeaftalen er et godt finansielt værktøj for Firstfarms til indfrielse af de strategiske målsætninger om drift af 20.000 hektar jord i Rumænien," fremgår det af meddelelsen.

Den samlede ramme i aftalen er på 375 mio. kr., og ifølge meddelelsen er den indgåede aftale blot den første del, og den har en værdi af 125 mio. kr. Firstfarms forventer at få en avance på cirka 40 mio. kr. før skat, og selskabet vurderer desuden, at to tredjedele af transaktionen vil blive gennemført i år.

Handlen er afhængig af due diligence, som forventes at blive sat i gang hurtigst muligt.

Mere fra FinansWatch

Formuepleje justerer igen på udtrædelsesgebyr

Et par uger efter, at kapitalforvalteren opjusterede det såkaldte indløsningsfradrag i 12 investeringsprodukter som konsekvens af udfordringerne med mange tabsgivende investeringer, bliver det igen billigere for investorerne at udtræde.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs