CIP glatter ud over for investorer efter Ørsteds chokmelding

Erfaring, markedsforståelse og markante fokus på at minimere risici betyder ifølge CIP selv, at forvalterens havvindprojekter ikke er ramt af samme risiko som Ørsteds.
CIPs havvindmølleprojekter i USA er ikke ramt af den alvorlige markedssituation på samme måde, som Ørsteds projekter er, skriver forvalteren i et brev til sine investorer. | Foto: Siemens Gamesa
CIPs havvindmølleprojekter i USA er ikke ramt af den alvorlige markedssituation på samme måde, som Ørsteds projekter er, skriver forvalteren i et brev til sine investorer. | Foto: Siemens Gamesa

Ørsteds melding om, at energiselskabet skal nedskrive sine amerikanske havvindprojekter med op mod 16 mia. kr., har skabt så meget uro, at Copenhagen Infrastructure Partners har fundet det nødvendigt at sende et beroligende brev ud til sine investorer.

Det skriver Inside Business.

Ifølge mediet står der i brevet, at CIPs havvindmølleprojekter i USA ikke er ramt af den alvorlige markedssituation på samme måde, som Ørsteds projekter er. Det fremgår videre af brevet, at CIP lige nu ikke har konkrete udfordringer på sine projekter – hverken dem i tidlig udvikling eller dem, der er under konstruktion eller i drift.

”CIP’s erfaring, markedsforståelse og markante fokus på at minimere risici har betydet, at havvindprojekter i flagskibsfondene (CI II, CI III, CI IV, CI V) skrider frem efter planen og ikke er i betydelig risiko for at blive afbrudt på grund af stigende omkostninger og ikke attraktive omsætningskontrakter,” skriver CIP i brevet ifølge mediet.

Copenhagen Infrastructure Partners har også tidligere sendt deres investeringschef og partner, Martin Neubert, i byen for at fortælle, at CIP ikke ser det som om, at det er selve havvindindustrien, der har et problem.

”Vi anerkender, hvad modvinden i form af stigende omkostninger og stigende renter har for industrien. Men er spørgsmålet, om der er tale om en fundamental krise for havvind, så er svaret nej. Der er ingen grund til at stille spørgsmål ved havvind som helhed,” sagde Martin Neubert, der er investeringschef og partner i CIP til Berlingske

Han pegede i stedet på, at problemerne har bund i rammebetingelserne for havvindauktioner, at politikerne omgås at udbyde havvindparker og leje af havbunden.

Overfor Finans understregede Martin Neubert, at CIP helt bestemt ser på aktuelle situation med stor alvor. Men understregede også her, at CIP ikke har projekter, der er i risiko for at blive stoppet på grund af de udfordringer, der bl.a. har ramt Ørsteds amerikanske parker. 

De to store havvindparker, som CIP er ved at opføre i henholdsvis USA og Taiwan, skrider frem som planlagt, fortalte han.

Men også her betonede han vigtigheden af at få råbt politikerne op.

”Vi er nødt til at have en ærlig samtale mellem industrien og regeringerne om, hvordan vi skalerer industrien op. Hvordan sikrer vi os, at vi ikke snubler over vores egne fødder ved at tænke for kortsigtet?” spurgte Martin Neubert med henvisning til sommerens store tyske havvindudbud, hvor to store olieselskaber ja til at betale 94 mia. kr for at opstille 7 GW havvind. 

Han forklarede videre, at det er et udbud, der kun fokuserer på prisen, og at det er ikke en hensigtsmæssig måde at gøre det på.

(Denne artikel er leveret af FinansWatchs søstermedie EnergiWatch.)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også