Borgerforslag om pension har nået milepæl og skal i Folketinget

Seniorer har fremsat forslag om, at pensioner skal følge den generelle lønudvikling. Det har nu nok underskrifter til at skulle behandles i Folketinget. 
Faglige Seniorer har foreslået, at pensioner skal løftes i takt med den generelle lønudvikling. | Foto: Gregers Tycho/Ritzau Scanpix
Faglige Seniorer har foreslået, at pensioner skal løftes i takt med den generelle lønudvikling. | Foto: Gregers Tycho/Ritzau Scanpix

Over 60.000 danskere har skrevet under på Faglige Seniorers borgerforslag om “Fair pension – Pensionen skal stige, når lønningerne stiger.”

Borgerforslaget er til 1. behandling i Folketinget torsdag, men det strømmer fortsat ind med underskrifter, skriver interesseorganisationen Faglige Seniorer. 

“Det er en fantastisk opbakning, vi oplever til vores forslag. Det er tydeligt, at danskerne ønsker en ny og mere retfærdig regulering, så pensionerne følger den forventede lønuvikling,” siger landsformand for Faglige Seniorer, Mette Kindberg.

Der skal 50.000 underskrifter til, før et borgerforslag bliver taget op i Folketinget. Det mål blev nået kun en måned efter at borgerforslaget blev stillet i januar.

Onsdag 12. april var antallet af underskrifter steget til 60.300.

Borgerforslaget skal medvirke til at pensionerne reguleres på niveau og i takt med lønningerne. Det gælder både folkepension, førtidspension, tidlig pension (Arne-pension) og seniorpension.

Faglige Seniorer foreslår, at pensionen i stedet reguleres i takt med den forventede lønudvikling fra og med 1. januar 2024, og at pensionisterne efterreguleres med efterslæbet fra 2020 til 2023.

I dag venter pensionister to år på at få reguleret pensionen, når lønningerne stiger. Ventetiden kan ifølge Faglige Seniorer især mærkes, når priserne stiger.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også