FinansWatch

Pensionskæmpe truer med at droppe byggeri i København på grund af ventetid

Pensams investeringsdirektør siger, at den lange sagsbehandling i Københavns Kommune i yderste konsekvens kan føre til, at pensionsselskabet stopper med at investerer i nyt byggeri i byen.

"Vi oplever ikke de samme problemstillinger i andre kommuner," siger Claus Jørgensen, investeringsdirektør i Pensam, til Berlingske. | Foto: PR/Pensam

Pensam, der har investeret 5,2 mia. kr. i ejendomme i København, truer med at droppe nybyggeri i hovedstaden. Årsagen er kommunens langsomme sagsbehandling på byggesager. Det siger pensionsselskabets investeringsdirektør, Claus Jørgensen, til Berlingske.

”(D)en yderste konsekvens er, at vi simpelthen ikke investerer og laver moderniseringer i byen. Vi oplever ikke de samme problemstillinger i andre kommuner, og der kan vi være mere sikre på det sagsforløb, der er, og komme i mål med det, vi vil lave, langt hurtigere og mere effektivt,” siger Claus Jørgensen.

En analyse fra brancheorganisationen Smvdanmark, baseret på tal fra Kommunernes Landsforening, viser, at Københavns Kommune i 2021 havde den langsommeste sagsbehandling på byggesager af alle kommuner med et gennemsnit på 159 dage. Til sammenligning lød gennemsnittet i Aarhus Kommune på 31 dage.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie, EjendomsWatch.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs