FinansWatch

Opgørelse: Lægerne har flest penge i fossile brændsler per medlem

Ifølge en opgørelse fra Mellemfolkeligt Samvirke har Lægernes Pension flest pensionskroner per medlem investeret i fossile brændsler. Selskabet selv vil hellere fremhæve sine grønne investeringer.

Lægernes Pension har ifølge en analyse flest pensionskroner i fossile brændsler per medlem. | Foto: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS / X90079

En gennemsnitlig læge med sin opsparing gennem Lægernes Pension har 22.467 kr. investeret i selskaber, som arbejder med kul, olie og gas, viser en opgørelse, som Mellemfolkelig Samvirke har lavet, skriver Finans.

Det gør Lægernes Pension til det pensionsselskab, som har flest penge investeret i fossile brændsler per medlem. Selskabet selv mener dog, at det hænger sammen med, at lægerne generelt har høje pensionsinvesteringer, og det fremhæver i stedet selv niveauet for de mere grønne investeringer.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

P+ ruller krisevåben ud for yderligere 70.000 medlemmer

Modvind på de finansielle markeder får P+ til at indføre kursværn for yderligere en lang række kundegrupper, så knap 80 pct. af medlemsskaren i oktober er omfattet af krisevåbenet. Direktør forklarer det bl.a. med den måde, som P+ fordeler midlerne mellem kollektive reserver og medlemmernes egne depoter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs