FinansWatch

60 pct. af pensionister har kun folkepensionen at leve for

For en stor andel af de danske pensionister er der ingen supplerende opsparing, og dermed skal folkepensionen alene dække omkostningerne.

Arkivfoto, pensionister | Foto: Finn Frandsen

Tre ud af fem pensionister modtager fuld folkepension og har dermed næsten ikke andet at leve for, skriver Finans på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.

For at få fuld folkepension må man ikke have yderligere indtægter for over 90.000 kr. årligt, lyder det.

"Mange vil opleve, at der er ikke er mere tilbage på deres ratepension. Samtidig har mange af de ældre ikke i samme omfang været omfattet af arbejdsmarkedspensionerne," siger Mads Moberg Reumert, cheføkonom i Danica, til mediet.

Mere fra FinansWatch

Klager over Tryg fylder op hos ankenævn

Målt i forhold til markedsandel ligger Tryg i top når det kommer til kundesager, der er gået i en så stor hårdknude, at de skal behandles af Ankenævnet for Forsikring. Tryg fremhæver selv en stor vækst som årsag og påpeger, at antallet af klager udgør en brøkdel af de samlede sager.

Lokalbank gennemfører første transaktion med NemID-efterfølger

En succesfuld test indskriver Hvidbjerg Bank som den første til at gennemføre en transaktion med det kommende MitID-system. "Efter sommerferien forventer vi, at vores kunder vil være nogle af de første, der får mulighed for at benytte Danmarks nye digitale ID," siger serviceleder.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs