FinansWatch

Pensionsrådgiver spår svær fremtid for pensionsselskab efter Sydbank-handel

Pensionsselskabet Alm. Brand Liv, som er specialiseret i garanterede pensionsprodukter, er ikke en del af Sydbank-handlen. Det kan skabe udfordringer for selskabet, lyder det.

Foto: PR / Alm Brand

Alm. Brand står over for en lang række af udfordringer, eftersom pensionsselskabet Alm. Brand Liv er blevet til overs i kølvandet på skadesforsikringskoncernens frasalg af bank, leasingselskab og investeringsdel til Sydbank. Sådan lyder analysen fra flere med kendskab til branchen til Inside Business, der hæfter sig ved, at pensionsselskabet, som er specialiseret i garanterede pensionsprodukter, ikke er en del af handlen.

Det giver ifølge direktør Gert A. Nielsen fra pensionsrådgiven Bedst Pension Alm. Brand to muligheder, som enten er at sælge pensionsselskabet fra, hvis der ellers kan findes en køber, som vil give en rimelig pris, eller at udvide med markedsrenteprodukter i selskabet, hvilket vil kræve betydelige investeringer, som ser svært ud for selskabet. Fra Alm Brands direktør, Rasmus Werner Nielsen, lyder det dog, at det er mest nærliggende, at Alm. Brand Liv bliver i koncernen, da det hænger så tæt sammen med forsikringsdelen:

"Forsikring og pension er tæt integrerede produkter i en grad, som det ikke er tilfældet med bankaktiviteterne, så derfor er pensionsselskabet naturligt en del af Alm. Brand. Set fra kundernes perspektiv tilbyder vi stadig både det garanterede gennemsnitsrenteprodukt og markedsrenteprodukter i kraft af det tætte partnerskab med Sydbank."

Analytiker ser muligt ekstrapotentiale i Sydbanks Alm. Brand Bank-opkøb

Fortvivlelse og ærgrelse rammer forsikringsselskaber sammen med særskat

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere