Whistleblower skældte sin chef hæder og ære fra efter chokerende opdagelse i Söderberg & Partners

Niels Asger Nielsen anmeldte sin arbejdsgiver til Finanstilsynet. "Det er bestemt ikke, fordi man får noget ud af det. Andet end ro i sjælen, og det er selvfølgelig også det vigtigste. Så skide være med pengene." Finanswatch sætter i en serie fokus på whistleblowere og whistleblowerordninger i finanssektoren.

Niels Asger Nielsen blev rasende, da han opdagede, at hans arbejdsgiver gjorde brug af ufine metoder. Foto: Brian Karmark

Sidste år opdagede Niels Asger Nielsen, at pensionsmæglerselskabet Söderberg & Partners ikke kun bedrev uvildig mægling, som selskabet ellers hævdede, men at en afdeling i virksomheden, Team Private, lokkede kunder over i Topdanmark, og at de ansatte fik betaling hver gang, det lykkedes at få en kunde i hus. Da Niels Asger fandt ud af dét, sagde han sit job op og meldte sin arbejdsgiver til Finanstilsynet. Knap et år senere kom afgørelsen: Tre alvorlige påbud for ikke at føre uvildig mægling.

Her fortæller Niels Asger Nielsen sin historie til Finanswatch. Navnene i historien er undtagen Niels' ændret, og Söderberg & Partners tager til genmæle til slut i artiklen.

Læs artiklen gratis

Registrer med din E-mail.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement