Pensionsselskaber vil omdanne nordsjællandsk fabrik til boliger

Parterne arbejder på en helhedsplan, der skal forvandle Hellebæk Klædefabrik, der ligger ud til Øresund, til boliger og kontorer.
Hellebæk Klædefabrik blev opført i 1870'erne og har siden en renovering i 1989 været drevet som et kontorfællesskab, hvor over 60 virksomheder holder til i dag. | Foto: Kontraframe
Hellebæk Klædefabrik blev opført i 1870'erne og har siden en renovering i 1989 været drevet som et kontorfællesskab, hvor over 60 virksomheder holder til i dag. | Foto: Kontraframe

Pensionskasserne Pensiondanmark og Velliv vil omdanne den gamle Hellebæk Klædefabrik fra 1870'erne til et fællesskab med boliger og kontorer, hvor der er fokus på naturen.

Det oplyser parterne, der i samarbejde med Deas Asset Management og borgerne, vil sætte gang i udviklingen af en vision og helhedsplan for området.

"Vi vil skabe boliger med fællesskab sammen med arbejdspladser. Og vi vil skabe grønne mødesteder tæt på skov ov hav, hvor arbejdstid og fritid kan fungere sammen. Klædefabrikken har en unik beliggenhed i naturen og lokalsamfundet tæt på Helsingør, så vi venter stor interesse for projektet og dermed gode afkast fremover til vores medlemmer," udtaler Marius Møller, direktør i Pensiondanmark Ejendomme, i en pressemeddelelse.

Klædefabrikken blev i 1989 renoveret og har siden da været drevet som et kontorfællesskab og rummer i dag over 60 virksomheder, men nu skal der nytænkning på menuen, så området i fremtiden også huser boliger og fælles byrum.

Pensiondanmark inviterer borgerne i Hellebæk og Ålsgårde til et digitalt nabomøde 16. juni for at komme i dialog om ønskerne for fremtiden.

"Vi ser et stort potentiale i Hellebæk Klædefabrik, der har en helt særlig historie og beliggenhed. Både kontormarkedet og boligmarkedet bevæger sig i retning af fællesskaber," udtaler Solveig Ranje, ejendomsdirektør i Velliv, i meddelelsen.

I arkitekturen lægges der vægt på at forny industribygningerne med respekt for historien og krav om bæredygtighed. Klædefabrikken forventes at blive DGNB-certificeret i kategorien guld, og i ombygningen skal der fokus på at miniere klimaaftrykket ved at genanvende så meget som muligt.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EjendomsWatch.)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også