FinansWatch

Danica synker til bunds på ny afkastliste

2018 har indtil videre udviklet sig som et skidt år for danske pensionskunder. Det gælder ikke mindst kunder i Danica, som lander i bunden på ny afkastliste, skriver Børsen.

Jesper Langmack, investeringsdirektør i Danica Foto: PR

Som en række andre pensionsselskaber er Danica påvirket af den markedsuro, der var været i begyndelsen af 2018, og ifølge en afkastopgørelse fra Morningstar lander selskabet dårligst for første kvartal. Det skriver Børsen.

Opgørelsen er foretaget med udgangspunkt i en typisk kunde med middel risiko og 20 år til pension, som hos Danica har haft et afkast på -3,1 pct. Hos rivalen PFA lyder afkastet på -2,2 pct. i år, mens Pensiondanmark i opgørelsen har klaret sig bedst med et afkast på -1,2 pct.

"Det, som nok trækker vores afkast ned i forhold til andres, det er, at vi hælder meget mod value-aktier, altså virksomheder, der er prissat relativt billigt," udtaler Jesper Langmack, der er investeringsdirektør i Danica, til avisen.

Langmack blev sammen med Poul Kobberup i 2015 hentet til Danica fra PFA som en del af et nyt investeringsteam sammen med Anders Svennesen, som i 2014 kom til fra ATP.

Danske investorer ser forskelligt på opkøbsmuligheder efter aktiedyk

Pensionskasser vil smide 120 mia. kr. ekstra i alternative investeringer

Forsiden lige nu

Danske Bank tror rentefesten fortsætter næste år ud

Danske Bank, der er den største bank i Danmark, vurderer, at det først bliver i december 2019, at den første renteforhøjelse i Danmark bliver en realitet. Dog venter både Nykredit og Jyske Bank, at der kommer et rentehop allerede næste sommer. Det skriver Berlingske Business.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere