FinansWatch

Danica synker til bunds på ny afkastliste

2018 har indtil videre udviklet sig som et skidt år for danske pensionskunder. Det gælder ikke mindst kunder i Danica, som lander i bunden på ny afkastliste, skriver Børsen.

Jesper Langmack, investeringsdirektør i Danica Foto: PR

Som en række andre pensionsselskaber er Danica påvirket af den markedsuro, der var været i begyndelsen af 2018, og ifølge en afkastopgørelse fra Morningstar lander selskabet dårligst for første kvartal. Det skriver Børsen.

Opgørelsen er foretaget med udgangspunkt i en typisk kunde med middel risiko og 20 år til pension, som hos Danica har haft et afkast på -3,1 pct. Hos rivalen PFA lyder afkastet på -2,2 pct. i år, mens Pensiondanmark i opgørelsen har klaret sig bedst med et afkast på -1,2 pct.

"Det, som nok trækker vores afkast ned i forhold til andres, det er, at vi hælder meget mod value-aktier, altså virksomheder, der er prissat relativt billigt," udtaler Jesper Langmack, der er investeringsdirektør i Danica, til avisen.

Langmack blev sammen med Poul Kobberup i 2015 hentet til Danica fra PFA som en del af et nyt investeringsteam sammen med Anders Svennesen, som i 2014 kom til fra ATP.

Danske investorer ser forskelligt på opkøbsmuligheder efter aktiedyk

Pensionskasser vil smide 120 mia. kr. ekstra i alternative investeringer

Forsiden lige nu

Dansk chef i Lehman Brothers fik krak ind på sms: "We are fucked"

For Kasper Kemp Hansen fik det personlig betydning, da Lehman Brothers krakkede. Han havde drømt om de mange erfaringer, han kunne få i den finansielle sektor i London, men blev skuffet over det miljø, han blev en del af i investeringsbanken. FinansWatch tager med ham tilbage til de skæbnesvangre dage i september 2008.

Ventureinvestor kritiserer minibørs for for lav barre

Det er for let at blive noteret på Nasdaqs minibørs, First North Copenhagen, lyder det fra ventureinvestoren Gregers Kronborg, efter det er kommet frem, at et af de noterede selskaber har haft en formand med forbindelser til Nordkorea.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere