FinansWatch

Danica synker til bunds på ny afkastliste

2018 har indtil videre udviklet sig som et skidt år for danske pensionskunder. Det gælder ikke mindst kunder i Danica, som lander i bunden på ny afkastliste, skriver Børsen.

Jesper Langmack, investeringsdirektør i Danica Foto: PR

Som en række andre pensionsselskaber er Danica påvirket af den markedsuro, der var været i begyndelsen af 2018, og ifølge en afkastopgørelse fra Morningstar lander selskabet dårligst for første kvartal. Det skriver Børsen.

Opgørelsen er foretaget med udgangspunkt i en typisk kunde med middel risiko og 20 år til pension, som hos Danica har haft et afkast på -3,1 pct. Hos rivalen PFA lyder afkastet på -2,2 pct. i år, mens Pensiondanmark i opgørelsen har klaret sig bedst med et afkast på -1,2 pct.

"Det, som nok trækker vores afkast ned i forhold til andres, det er, at vi hælder meget mod value-aktier, altså virksomheder, der er prissat relativt billigt," udtaler Jesper Langmack, der er investeringsdirektør i Danica, til avisen.

Langmack blev sammen med Poul Kobberup i 2015 hentet til Danica fra PFA som en del af et nyt investeringsteam sammen med Anders Svennesen, som i 2014 kom til fra ATP.

Danske investorer ser forskelligt på opkøbsmuligheder efter aktiedyk

Pensionskasser vil smide 120 mia. kr. ekstra i alternative investeringer

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere