FinansWatch

TDC bekræfter: Konsortium vil købe selskabet for over 40 mia. kr.

Efter halvanden uge med først et opkøb og derefter et muligt salg af virksomheden ser det nu ud til, at TDC kan ende med til at blive solgt.

/Ritzau Scanpix/Torkil Adsersen
Foto: /Ritzau Scanpix/Torkil Adsersen

I en meddelelse til fondsbørsen skriver telekoncernen, at et konsortium bestående af de danske pensionskasser ATP, PKA, PFA og den australske investeringsbank Macquarie byder 50,25 kr. per aktie i selskabet, hvilket værdisætter TDC til lidt over 40 mia. kr.

Buddet kommet, efter at konsortiet i sidste uge ligeledes aflagde et tilbud på TDC. Det blev imidlertid afvist af TDC's bestyrelse.

Til gengæld anbefaler bestyrelsen, at aktionærerne takker ja til det nye tilbud.

"Efter grundig overvejelse af vores muligheder vurderer TDC’s bestyrelse, at konsortiets tilbud repræsenterer både den mest attraktive værdi og den højeste grad af sikkerhed for gennemførelse af transaktionen for TDC’s aktionærer. På den baggrund har vi besluttet at anbefale TDC’s aktionærer at acceptere tilbuddet," siger Pierre Danon, der er bestyrelsesformand for TDC, i meddelelsen.

Tilbuddet vil være betinget af, at konsortiet opnår accept eller på anden måde erhverver aktier (eksklusive egne aktier) for mere end totredjedele af aktiekapitalen og stemmerettighederne i TDC. Herudover er tilbuddet betinget af, at den planlagte fusion mellem TDC og MTG Nordic ikke bliver til noget.

"Selvom TDC’s bestyrelse og direktion fortsat er overbeviste om de strategiske fordele ved den tidligere offentliggjorte sammenlægning af selskabet og MTG’s Nordic Entertainment og Studio-aktiviteter, har bestyrelsen konkluderet, at tilbuddet for TDC’s aktionærer repræsenterer en meget attraktiv, umiddelbar og sikker værdi, og bestyrelsen vil derfor i overensstemmelse med sin pligt til at varetage selskabets interesser og sine andre forpligtelser, anbefale TDC’s aktionærer at acceptere tilbuddet, når det fremsættes."

"Som en konsekvens af denne konklusion har TDC meddelt Modern Times Group MTG AB, at bestyrelsen, med forbehold for at tilbuddet fremsættes i form af tilbudsdokumentet på de med tilbudsgiver aftalte vilkår, vil tilbagekalde sin anbefaling til TDC’s aktionærer om at stemme for ovennævnte sammenlægning," skriver TDC i meddelelsen.

Efter meddelelsen fra TDC springer den danske teleaktie til vejrs med 12,6 pct. til 49,13 kr.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere