FinansWatch

Nedslidning udhuler pensionerne i Pensam: Direktør beder kommission om hjælp

Medlemmerne i Pensam ryger så ofte på seniorpension, at pensionskassen må forringe vilkårene for ordningen for at sikre, at medlemmerne sparer nok op til alderdommen. Adm. direktør Torsten Fels håber, at pensionskommissionen vil tage problematikken op og anviser selv et finansieringsforslag.

Torsten Fels, adm. direktør i Pensams, medlemmer kommer på førtidspenisons ti gange så ofte som akademikerne | Foto: PR/Pensam

Torsten Fels, adm. direktør i Pensam, kigger ind i, at hans medlemmers pensionsopsparinger, som de skal leve af i alderdommen, bliver spist op, før folkepensionsalderen er nået.

For ud over at betale til en opsparing, der bliver udbetalt, efter man er blevet gammel nok til at gå på pension, går en del af pensionsindbetalingerne til dækninger af bl.a. førtidspension. I de sidste seks år før folkepensionsalderen kaldes denne seniorpension, og i Pensam har man oplevet en stigning i antallet af medlemmer, der kommer på seniorpension.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs