FinansWatch

Pensionskasses klimainvesteringer kører uden om Maersk, DSV og Deutsche Post

Maersk har fremrykket sit klimamål med ti år, investerer tungt i grønne skibe og anses bredt set for at gå forrest i shippings klimaomstilling. Men indsatsen slipper ikke igennem nåleøjet i særligt klimaprodukt hos landets største kommercielle pensionsselskab PFA. Heller ikke DSV slår til.

Foto: Fabian Bimmer/Reuters/Ritzau Scanpix

Maersk investerer milliarder af kroner i at være en frontløber i shippingbranchens grønne omstilling, men indsatsen er ikke nok til at blive betragtet som særligt grøn af Danmarks største kommercielle pensionskasse, PFA.

Pensionsselskabet lancerede i sommeren 2020 Klima Plus som et tilvalgsprodukt til kunderne, som kan vælge, at deres pensionsopsparing kun bliver investeret i selskaber, som lever op til særlige klimakrav.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Ny Klim-direktør: "Jeg stiller ekstremt store krav til mig selv"

Ny Klim-direktør lover al den frihed til sine ansatte, som de kan ønske sig. Men friheden kommer med et ansvar, lyder det. Direktøren, der har tilbragt hele sit arbejdsliv i det nordjyske, skal holde en af landets ældste og mindste sparekasser ovenvande. Og i den ombæring han er helt på det rene med sit eget ansvar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs