FinansWatch

Danica Pension har øget sit fokus på sociale forhold under corona-krisen

I første halvår 2020 er sundhed og sikkerhed blevet diskuteret hyppigere, når Danica Pension har bedrevet aktivt ejerskab, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Ole Krogh, adm. direktør i Danica Pension. Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix

Corona-krisen har fået Danske Banks pensionsselskab til at øge sit fokus på sociale forhold, når det bedriver aktivt ejerskab.

Det skriver Danica Pension i en pressemeddelelse i forbindelse med, at Danica Pension torsdag har offentliggjort sin halvårsrapport for aktivt ejerskab.

Heraf fremgår det, at sociale forhold var de vigtigste diskussionsemner over selskaber i de første seks måneder af 2020. I perioden udgjorde sociale forhold ifølge rapporten 33 pct. af dialogerne. I 2019 udgjorde sociale forhold 23 pct.

Blandt de vigtigste diskusionsemner i forhold til sociale aspekter var, hvordan selskaberne sikrer medarbejdernes sundhed og sikkerhed, lyder det i pressemeddelelsen.

Det hyppigste diskusionsemne i 2020 har været, hvorvidt selskaber har modstandsdygtige forretningsmodeller.

”Krisen har sat selskabernes forretningsmodel på en stor prøve, og derfor var det nødvendigt at sætte fokus på, om de havde en økonomisk levedygtig forretning, der kunne stå igennem krisen. Det kommer vi også til at diskutere med selskaberne fremadrettet,” udtaler Ole Krogh Petersen, adm. direktør i Danica Pension, i meddelelsen.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere