FinansWatch

Aktuarer: PFA's forretningsmodel er uholdbar

PFA's underskud på syge- og ulykkesforsikringer (SUL) fører til risiko for omfordeling blandt selskabets kunder, påpeger flere aktuarer.

Foto: Lars Krabbe/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Flere pensionsselskaber har store underskud på deres syge- og ulykkesforsikringer (SUL) og værst ser det ud hos PFA, og det udfordrer pensionsselskabets forretningsmodel, siger flere aktuarer til Insidebusiness.

"Jeg finder det problematisk, når nogle dele af et pensionsprodukt sælges for dyrt og andre dele for billigt. Det leder per automatik til risiko for omfordeling mellem de enkelte opsparere," lyder det blandt andet fra aktuar Søren Andersen fra Fpension, og hans holdning deles af aktuar Jørgen Svendsen fra AFPR og af Gert A. Nielsen fra Bedstpension.

Ifølge Søren Andersen er problemet værst for PFA og AP Pension, da de to selskaber i modsætning til Danica, Velliv og Topdanmark Liv ikke har så mange privatkunder at læsse regningen over på.

Over for InsideBusiness bemærker PFA, at lige præcis SUL-regnskabet for 2018 og 2019 indeholder store engangskorrektioner, men selskabet forventer ikke årlige tab i den størrelsesorden fremover.

PFA fik i 2019 et SUL-underskud på 2,3 mia. kr., mens Danica meldte om et minus på 888 mio. kr. Men som FinansWatch skrev torsdag er underskuddene rent faktisk endnu større, i det begge selskaber hensat yderligere en milliard hver til forventede fremtidige SUL-tab.

 

Underskud på syge- og ulykkesforsikringer er milliarder større end udmeldt hos Danica og PFA

PFA-chef vil ikke garantere at ny plan får bugt med SUL-underskud

Danica taber 888 mio. kr. på forsikringerne – men har ingen planer om prisstigninger

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere