FinansWatch

Venstre ser behov for dybere spadestik efter advokatredegørelser om ny ATP-fond

To juridiske vurderinger af ATP-fond, som så dagens lys i efteråret sidste år, går i hver sin retning i bedømmelsen af, om fonden er inden for skiven eller ej. Erhvervsordfører for Venstre, som har sat spørgsmålstegn ved fonden, føler sig "ikke betrygget" af svarene og vil bringe sagen videre.

Foto: PR/ATP

Der er i juridisk henseende ikke noget at komme efter i ATP's fond ATP PEP VII, som blev sat i søen i efteråret 2020. Sådan lyder konklusionen i et notat fra Kammeradvokaten, som ATP har bestilt, mens advokatfirmaet Gorrissen Federspiel ser anderledes på sagen.

De to vurderinger er sendt til Folketingets Erhvervsudvalg, efter Torsten Schack Petersen, erhvervsordfører for Venstre, har stillet spørgsmål om fonden til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S). Venstre-ordføreren har dog ikke tænkt sig at lade sagen ligge.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Grøn brintkomet ligner et drømmehug for ATP og kapitalfond

For landets største pensionsselskab og hardtech-fonden Nordic Alpha Partners kan børsnoteringen af Green Hydrogen Systems blive en ekstraordinær god investering. En rigtig god rejse, men også en risikofyldt investering, siger ATP's aktiechef Claus Wiinblad.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs