FinansWatch

ATP skal administrere ny pensionsordning

Det store, offentlige pensionsselskab har fået til opgave at administrere den nye ret til tidlig pension, som et flertal i folketinget er blevet enig om.

Det bliver ATP, som skal administrere den nye pensionsordning. Foto: Thomas Borberg/Politiken/Ritzau Scanpix

Der bliver lagt endnu en opgave til ATP's portefølje, efter regeringen, SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti er blevet enige om, hvordan den nye ret til tidlig tilbagetrækning skal skrues sammen. Ifølge aftalepapiret bliver det nemlig ATP, som skal administrere ordningen.

"Aftalepartierne er enige om, at de administrative udgifter skal finansieres inden for den samlede aftaleøkonomi. Der afsættes 200 mio. kr. til administration mv. i 2021 og i 2022, 150 mio. kr. i 2023 og i 2024 og 100 mio. kr. varigt. De administrative udgifter afholdes af ATP, som varetager administrationen af ordningen," står der i aftaleteksten.

Det betyder, at ATP skal i gang med at udvikle nye it-systemer til at håndtere det, når en dansker beder om at gå tidligt på pension.

"Der skal etableres en systemunderstøttelse af anmodning og afgørelse, som så vidt muligt sikrer en digital og automatiseret administration af ordningen," fremgår det.

Danskere finder fejl i fundamentet for regeringens pensionsudspil

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere