FinansWatch

HSBC rammer forventningerne og forbereder sig på "hårdt brexit"

Den britiske storbank HSBC ramte stort set plet i forhold til analytikernes forventninger på bundlinjen i regnskabet for tredje kvartal.

Foto: /ritzau/AP/Remy de la Mauviniere

HSBC's ordinære resultat før skat endte i kvartalet på 5,44 mia. dollar, og det er på linje med forventningen om et resultat på 5,41 mia. dollar blandt analytikerne, viser estimater fra Bloomberg News.

Bankens indtægter overraskede positivt og landede i kvartalet på 13 mia. dollar, mens analytikerne ventede indtægter på 12,7 mia. dollar.

Særligt forretningen i Asien er i fremgang, og samtidig begynder en større omstrukturering at bære frugt, mens bankens operationer i Brasilien har påvirket indtjeningen negativt, fremgår det af regnskabet.

På en efterfølgende telekonference udtalte HSBC's finansdirektør, Iain Mackay, at banken forbereder sig på et "ret hårdt brexit."

Ifølge Bloomberg News vurderede finansdirektøren, at det vil koste mellem 200 mio. dollar og 300 mio. dollar.

Mandag formiddag falder HSBC-aktien 0,9 pct. til 741,30 pence på børsen i London.

Forsiden lige nu

Hvidvask-samråd bød på nye oplysninger – og nye spørgsmål

Efter at nye oplysninger kæder Danske Banks estiske filial sammen med en sag om nordkoreansk våbensmugling, opfordrer erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) Finanstilsynet til at genåbne hvidvasksagen. Samtidig vil SF's erhvervsordfører stille nye spørgsmål på nyt samråd efter sommerferien.

Advokat om PSD2: Det vil være et "moving target" i mange år

Betalingstjenstedirektivet PSD2 er et "moving target," hvor de nærmere regulatoriske detaljer vil fortsætte med at rykke sig i de kommende år. Det er en ny udtalelse fra generaladvokat ved EU-Domstolen et eksempel på, skriver advokat Annette Printz Nielsen i en ny klumme.

Jyske Bank fjerner næsten alle bankboliglån fra hylderne

Jyske Bank fjerner alle bankboliglån fra hylderne med undtagelse af to. Det betyder samtidig, at banken skuer ned for brugen af den fælles funding, der har mødt kritik fra Finanstilsynet. Noget af den frygt, som tilsynet har haft, fordamper simpelthen af sig selv, siger Jyske Banks ordførende direktør, Anders Dam, til FinansWatch.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere