FinansWatch

Lavere tab og gebyrer femdobler bankernes overskud

Tal fra Finanstilsynet viser, at det går rigtig godt for bankerne. Overskuddet de sidste fem år er blevet femdoblet.

Færre tab er en af hovedårsagerne til overskud hos bankerne.

De danske banker har haft nogle gode år på den anden side af finanskrisen, hvor overskuddet er steget markant. Tal fra Finanstilsynet viser, at det samlede overskud blandt bankerne er steget fra otte mia. kr. før skat til 39 mia. kr. før skat, skriver Danmarks Radio.

Det er primært færre tab på lån, der er forklaringen bag udviklingen i bankernes overskud de sidste fem år. På indtægtssiden har gebyrer også givet flere penge i kassen for bankerne – gebyr- og provisionssatserne er steget fra 25,6 mia. kr. til cirka 31 mia. kr. – men det er ikke det, der har stået for størstedelen af overskuddet.

Bankerne og realinstitutternes interesseorganisation FinansDanmark peger på, at det er lykkedes at hæve indtægterne for de danske banker og mindske tab på udlån.

"Dansk økonomi har gennemgået en genopretning siden de hårde år under finanskrisen, og det betyder jo, at rigtig mange brancher oplever stigende indtægter og faldende tab," siger cheføkonom i FinansDanmark, Niels Arne Dam, til P1 Morgen.

Landbobank opjusterer efter stærkt regnskab

Stor spænding før bølge af nye regnskaber

Forsiden lige nu

Nyt samarbejde skal styrke Mobilepay

Betalingsløsningen Mobilepay har indgået et nyt partnerskab med fintechvirksomhed, skriver Børsen. Det skal sætte yderligere fart på betalingstjenestens vækst.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere