FinansWatch

Tidligere finansminister slipper for politi efter våd fest – men mister bankjob

Politiet har droppet undersøgelse af Sveriges tidligere konservative finansminister Anders Borg efter våd fest. Til gengæld mister han rådgiverjob for amerikansk storbank.

Foto: Presse

Sveriges tidligere konservative finansminister Anders Borg slipper for yderligere undersøgelser af politiet. Ifølge nyhedsbureauet TT er undersøgelsen af Borg blevet lagt ned, fordi der ikke er nogen, der ønsker at vidne eller lægge sag an mod ham.

"Der er ingen grund til at fortsætte efterforskningen, fordi der ikke er kendte sagsøgere eller vidner," siger Mats Eriksson, kommunikationsmedarbejder ved politiet i Stockholm til TT.

Anders Borg blev politianmeldt anonymt lørdag efter en fest, der senere har fået stor omtale i medierne. Svensk politi har også meddelt, at de af egen drift ville undersøge Borg, efter at medierne har beskrevet festen.

De anonyme anmeldelser lød på, at Borg skulle have antastet en række gæster seksuelt under festen, der blev holdt for en række forretningsfolk. Han skal have kaldt kvinder horer og ludere, og ifølge flere medier har han forsøgt at tage mænd på deres kønsdele og opfordret dem til at sammenligne størrelsen af deres lem.

Selv har Borg skrevet på sin facebookprofil, at der er tale om overdrivelser. Han erkender dog at have huller i hukommelsen og har forklaret sig med, at han ikke er vant til at drikke alkohol.

Festen har dog fået konsekvenser for Borgs professionelle liv, hvor han har måttet forlade en post i bestyrelsen i Kinnevik, der ejer store andele i tele- og medievirksomheder.

"I en situation med stor opmærksomhed i medierne vælger jeg at forlade mine opgaver som næstformand i Kinneviks bestyrelse, har Borg skrevet på Facebook.

Desuden har den amerikanske storbank Citi i dag meldt ud, at Anders Borg ikke længere skal være rådgiver for banken. Et job, svenskeren fik i 2015 med fokus på at rådgive Citigroups EMEA-forretning om den offentlige sektor og de nordiske lande.

Ifølge banken sker stoppet på Borgs eget initiativ.

"Det var helt og holdent Anders Borgs eget valg, og det respekterer vi," udtaler Anneli Sundström fra Citigroups presseafdeling til Svenska Dagbladet.

Borg var tidligere en respekteret finansminister under tidligere statsminister Fredrik Reinfeldt. Han var dengang let genkendelig med sin hestehale og ring i øret.

Forsiden lige nu

Nyt samarbejde skal styrke Mobilepay

Betalingsløsningen Mobilepay har indgået et nyt partnerskab med fintechvirksomhed, skriver Børsen. Det skal sætte yderligere fart på betalingstjenestens vækst.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere