FinansWatch

Bankchefer sælger nødlidende lån til inkassoselskab

Basisbank har valgt at sælge en portefølje af nødlidende lån på 378 mio. kr. til et inkassoselskab. Også Ekspres Bank har valgt at afhænde nødlidende lån til en inkassovirksomhed.

Basisbanks Lars Thuesen har solgt nødlidende lån til et inkassoselskab.

Basisbank har valgt at afhænde en portefølje af lån med objektiv indikation for værdiforringelse, eller OIV, på 378 mio. kr. til inkassovirksomheden B2. Det skriver dagbladet Børsen.

"Fremover ønsker vi at koncentrere os om at få nye lån på bøgerne og pleje vores gode kunder, mens inkassovirksomhed er en disciplin for sig selv, hvor du skal have en vis størrelse og kernekompetence for at være 100 pct. skarp, hvilket flere af de store, og som regel internationale, inkassoselskaber har, men som er svær at opbygge og bevare som en mindre dansk bank," siger Lars Thuesen, adm. direktør og hovedejer i Basisbank, til Børsen.

Tidligere i år solgte Ekspres Bank, der primært yder forbrugerlån, en portefølje af misligholdte lån til inkassovirksomheden Lindorff, og herfra understreger adm. direktør Morten Engelbæk, at inkassovirksomhederne gerne vil hjælpe bankerne med at reducere deres tab enten ved at overtage administrationen af nødlidende lån eller købe dem.

Ifølge Basisbanks Lars Thuesen kan man sælge et lån, der for nyligt er gået i OIV for omkring 50 øre pr. kr., lån der har været i OIV i to til tre år sælges typisk til 20 til 25 øre, mens lån der har været nødlidende i syv år eller mere handles helt ned til fem øre.

 

Forsiden lige nu

Nyt samarbejde skal styrke Mobilepay

Betalingsløsningen Mobilepay har indgået et nyt partnerskab med fintechvirksomhed, skriver Børsen. Det skal sætte yderligere fart på betalingstjenestens vækst.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere