FinansWatch

Topadvokat dømt for at bryde med god advokatskik

Morten Samuelsson var som advokat involveret i en række af de store sager efter finanskrisen, men blev af advokatnævnet dømt for at overtræde god advokatskik. Den dom har Københavns Byret nu stadfæstet.

Eik Bank skilt facade
Foto: KRABBE LARS

Topadvokaten Morten Samuelsson skal betale en bøde på 20.000 kroner for at overtræde god advokatskik.

Det skriver Finans.

Sagen tager sit afsæt under finanskrisen, hvor Morten Samuelsson bliver involveret i sagen omkring det økonomiske kollaps i EIK Bank, hvor Morten Samuelsson bliver hyret ind af et forsikringsselskab, som havde forsikret den tidligere ledelse. Da der opstår en konflikt mellem forsikringsselskabet og den tidligere ledelse - som Samuelsson i forløbet også havde givet udtryk for, at han repræsenterede - opstod der ifølge nævnet en interessekonflikt.

Morten Samuelsson blev af advokatnævnet i december 2014 dømt for at overtræde god advokatskik i sagen, og den dom har Københavns Byret nu stadfæstet. Udover at betale bøden på 20.000 kroner, skal Morten Samuelsson også betale sagens omkostninger på i alt 18.000 kroner, fordi han selv indbragte sagen for byretten.

"Sådan noget sker, man kan ikke diskutere med advokatankenævnet. Jeg synes ikke. det er en rigtig afgørelse, men nu må jeg reflektere over, om jeg skulle have gjort det anderledes. Og det mener jeg faktisk ikke," siger Morten Samuelsson.

Forsiden lige nu

PFA sælger stort domicil i Esbjerg

Pensionsselskabet PFA sælger domicil på 5800 kvm til velhaveren Erik Bank Lauridsen i millionhandel. Ejendommen skal laves om til moderne boliger.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere