FinansWatch

Banker kan give malurt i bærgret i amerikansk regnskabssæson

Regnskabssæsonen i verdens største økonomi, USA, er på trapperne. Og skal man tro Alm. Brand bør der være gode nyheder i vente til et fluktuerende aktiemarked. Banksektoren kan dog byde på en negativ overraskelse.

Tirsdag begynder de første betydende regnskaber at komme fra USA, hvor blandt andet Pepsi leverer sine tal. Men sæsonen starter først for alvor fredag, hvor finanskæmper som JP Morgan, Wells Fargo og Citigroup fremlægger tal for andet kvartal.

"Den største risiko synes at ligge i de selskaber, som netop starter sæsonen - nemlig banker. Investorerne forventer her 8 pct. indtjeningsvækst, hvilket delvist understøttes af de stigende renter."

"Vi har dog set flere større banker allerede advare mod lav aktivitet i deres investeringsbanksresultater," skriver Alm. Brand om den forestående regnskabssæson.

Set bredt bør den dog give godt nyt. Dollaren er svækket og aktiviteten i den amerikanske økonomi er solid. Der ud over har de selskaber, der kører med skævt regnskabsår og derfor allerede har sendt tal på gaden, leveret pæne tal.

"Selskaber med skævt regnskabsår, der udgør 5 pct. af S&P 500, har allerede aflagt regnskab, og her slog 79 pct. forventningerne på bundlinjen, hvilket er over gennemsnit på omkring 72 pct."

"Et endnu stærkere signal kom fra toplinjen, hvor 87 pct. selskaber slog forventningerne. Det understøttes af, at vi har set god økonomisk aktivitet i kvartalet," skriver Alm. Brand.

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere